Adó 1 %

Kedves Látogató!

Kérem, ha teheti, pár másodpercre hunyja be a szemét és dugja be a fülét…

Ugye ijesztő a látás és hallás képességének egyidejű „elvesztése”?

Tudta Ön, hogy a 2011-es Népszámlálás adatai szerint közel 16 000 ember él egyidejű látás- és hallássérüléssel Magyarországon? Hazánkban a Siketvakok Országos Egyesülete az egyetlen olyan még 1994-ben alakult civil szervezet, amely e kettős sérüléssel érintett gyermekek, felnőttek, valamint családtagjaik életvitelét igyekszik megkönnyíteni.

Egyesületünk elsődleges célja, hogy szakembereink révén segítő kezet nyújtsunk a siketvaksággal élő emberek mindennapjaihoz: Kommunikációs és személyi segítő szolgálatunk munkatársai ügyfeleink látás- és hallásállapotának megfelelő, az egyéni igényeikhez maximálisan igazodó, speciális kommunikációs és asszisztív módszereket alkalmaznak, akár tolmácsolási szituációról, akár a mindennapos tevékenységek megkönnyítéséről van szó. Elemi Rehabilitációs Részlegünk legfőbb célkitűzése, hogy a látás- és hallássérült embereknek lehetőségük nyíljon megismerni, megtanulni az önálló életvitel megteremtéséhez szükséges technikákat, feltételeket, melyek elsajátításához speciális, személyre szabott segítséget kapnak szervezetünk rehabilitációval foglalkozó munkatársaitól. Információs és Koordinációs Irodánk pedig siketvak tagjaink egyéni és kollektív érdekvédelme mellett szabadidős programok, nyári táborok szervezésével igyekszik hozzájárulni az elszigeteltség felszámolásához.

Egyesületünk munkatársaiként továbbra is szeretnénk elősegíteni e súlyos fogyatékossággal élő siketvak emberek minél szélesebb körű társadalmi integrációját és esélyegyenlőségük megvalósulását, azonban szolgáltatásaink fenntarthatósága – a csekély összegű állami támogatás mellett – kizárólag az 1%-os felajánlások segítségével valósulhat.

Tőlünk nem hangos a média, és óriásplakátok elhelyezésére sincs lehetőségünk.

Csendes, lelkes hivatástudattal igyekszünk segíteni az országban élő, több ezer látás- és hallássérültnek abban, hogy teljesebb életet élhessen.

Ha eddig még nem döntött adója 1%-ának sorsáról, kérjük, felajánlásával támogassa munkánkat!

Ne járjon behunyt szemmel, „csukott” fülekkel!

Segítő szándékát ezúton is köszönik, a Siketvakok Országos Egyesületének tagjai és az értük dolgozó szakemberei!

Ide kattintva a Lenika Magazin Gangl Tamással, Egyesületünk elnökével készített interjúját olvashatják a siketvakságól.

ADÓSZÁMUNK: 18061031-1-42

Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásról:

2022

2021

2020

2019