Szakmai anyagok

Ezen az oldalon szeretnénk közzé tenni azokat az anyagokat amelyek részben vagy egészben kapcsolódnak a hazai, vagy nemzetközi siketvaksághoz.

  • Ajánlások otthonfelújításhoz

Letölthető dokumentum

  • Jellelő internetes szótár

https://jellelo.hu

Célja, hogy biztosítsa egy speciális, interneten elérhető jelnyelvi szótár kifejlesztését, amelyet a veleszületetten siketvak emberek, hozzátartozóik, a velük foglalkozó szakemberek, valamint minden érdeklődő eredményesen használhat. A szótár a Siketvakok Országos Egyesülete gondozásába került. A honlapon lehetőség van üzenetek küldésére, mely alapján szeretnénk folyamatosan fejleszteni az oldalt az igényeknek megfelelően. létrejöttét a Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft támogatta.

  • Büszkék vagyunk rá, hogy mi is közreműködhettünk ebben az átfogó, összefoglaló tanulmány elkészítésében (Egyesületünk tanulmánya a 247. oldalon kezdődik):

A fogyatékos személyeket támogató-szabályozó rendszer helyzetéről Európában és Magyarországon, és az ezzel kapcsolatos, az országos érdekvédelmi szervezetek által készített javaslatokról

osszefoglalo tanulmany

  • Egyelőre csak angol nyelven érhető el a Grundtvig Tanulási Kapcsolatokon keresztül megvalósult, nemzetközi együttműködésből származó tanulmány, a siketvakság nemzetközi felmérésének és összehasonlításának lehetőségeiről, a jelenlegi helyzetkép bemutatásáról:

edbi_logo

Már dolgozunk azon, hogy magyarul is elérhetővé tegyük az információkat!

Külön büszkék vagyunk, hogy e nemzetközi tanulmány előszavát, Dr. Kósa Ádám Európai Parlamenti Képviselő írta (9.oldal) , kifejezve közreműködését a siketvak emberek támogatásában! A konferenciára küldött üzenetében is összefoglalta gondolatait: