Szülőknek

Információ siketvak gyermeket nevelő szülők részére

Jellelő internetes szótár

www.jellelo.hu

Célja, hogy biztosítsa egy speciális, interneten elérhető jelnyelvi szótár kifejlesztését, amelyet a veleszületetten siketvak emberek, hozzátartozóik, a velük foglalkozó szakemberek, valamint minden érdeklődő eredményesen használhat. A szótár a Siketvakok Országos Egyesülete gondozásába került. A honlapon lehetőség van üzenetek küldésére, mely alapján szeretnénk folyamatosan fejleszteni az oldalt az igényeknek megfelelően. létrejöttét a Szociálpolitikai Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft támogatta.

Szülősegítő mentorhálózat működtetése a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Kft. támogatásával.

A program alapvető célja volt, hogy kialakuljon egy olyan szülői hálózati fórum, ahol tapasztalatokat, hasznos információkat oszthatnak meg és olvashatnak a halmozottan sérült siketvak gyermeket nevelő családtagok.

Az ötletet az a szülői kezdeményezés adta, melynek alapja az a személyes megélés volt mely szerint a halmozottan sérült gyermekét egyedül nevelő szülő, hogyan és miként találta magát egyedül valós megsegítés nélkül gyermeke speciális igényeinek ellátásával kapcsolatban.

Tapasztalataink szerint a siketvak gyermeket nevelő szülők számára gyakran nehézkes az állapottal kapcsolatos információkhoz, valamint a megfelelő szolgáltatásokhoz való hozzáférés. Mivel ezek a téren a sorstársak szolgálnak autentikus forrásként, a projekt elsődleges célja egy siketvak gyermeket nevelő szülőkből álló mentorhálózat kialakítása. A másodlagos cél egy önszerveződő, siketvak szülőket tömörítő szervezet létrehozása az Egyesület nyújtotta kereteken belül.

A szülők tapasztalataikat megoszthatják az Egyesület által működtetett levelezőlista segítségével, melyre várjuk jelentkezéseiket.

A programmal kapcsolatos további tájékoztatást az info@siketvakrehab.hu email címen keresztül tudunk adni.

Letölthető dokumentumok:fszk-logo

A szülők szemével

Siketvak gyermekekért

SVOE brossúra

A charge szindrómáról