Egyesületünk elnökének videóüzenete az Európai Siketvak Nap alkalmából

Az alábbi cikket Gangl Tamás videóüzenete alapján Taskovics Adél kollégánk írta. Az írás végén a videó linkje is megtalálható.

Az Európai Siketvak Unió 2003. október 22-én alakult Dániában. Emiatt tartjuk számon ezt a dátumot úgy, mint az Európai Siketvak Nap. Ebből az alkalomból Gangl Tamás, egyesületünk elnöke és az Európai Siketvak Unió (EDbU) alelnöke videóüzenetben köszöntötte a siketvak személyeket, családtagjaikat és a támogatókat, akiknek szintén fontos az egyidejű látás-és hallássérüléssel élő személyek ügye.
Bemutatkozását követően ismertette azokat a főbb problémákat, melyekkel az érintettek nap mint nap szembe kell, hogy nézzenek.

“Kettős sérülésünkből adódóan mobilitásunkban és kommunikációnkban egyaránt akadályokba ütközünk, mind a munkahelyünkön, tanulmányaink során, ügyintézések alkalmával”. – fogalmazott.

Hangsúlyozta, ezeknek a nehézségeknek könnyebbé tételéhez bizonyos szolgáltatásokra van szükség, melyeket a mi egyesületünk is biztosít. Meg is nevezte ezeket, kitért a jelnyelvi tolmácsszolgálatra, a rehabilitációra és a kísérőszolgálatra.

Az Európai Siketvak Nap történetét is ismertette, hozzátéve, ez nagyszerű alkalmat kínál, hogy “felhívjuk a figyelmet a jogainkra, arra, hogy mi is részt vehessünk és egyenlő félként élhessünk a társadalomban”.

Ebben bízva kívánt minden siketvak embernek jó egészséget, sikeres küzdelmet.

A felirattal is ellátott videó megtekinthető az alábbi linkre kattintva:
Gangl Tamás ünnepi beszéde

(A videó automatikusan elindul, de elképzelhető, hogy alapértelmezetten le van némítva, ezért a lejátszó felületen fel kell oldani ezt, ha szükséges.)

Az Európai Siketvak Unió ünnepi összeállításának részeként a szervezet közösségi felületén is elérhető.