Érkeznek az MVM-től a megváltozott rezsiszabályok szerinti számlák

Az energiaárakat érintő, új szabályozások 2022. 08. 01-től léptek életbe. Az erre az időszakra vonatkozó, első számlákat augusztus 23-a után kézbesítik a lakossági ügyfeleknek és a nem társasházban élő nagycsaládosoknak – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. A társasházak, illetve társasházakban élő nagycsaládosok szeptembertől számíthatnak ilyesfajta küldeményekre, melyek két időszakra szólnak: július-augusztus és augusztus-szeptember.

Az augusztus 1-je előtti mennyiséget még a korábban érvényes, rezsicsökkentett áron számolják el.

Akiknél a fogyasztás a rezsicsökkentett, kedvezményes sávhatár alatt marad, a kézbesített dokumentumban ennek összegét olvashatják majd. Azok viszont, akik túllépik az előírt mértéket, minden hónapban látni fogják a rezsicsökkentett és a lakossági piaci árat is.

Az MVM biztosította ügyfeleit: az éves leolvasást követően a ténylegesen felhasznált energiát kell kifizetniük.

Időarányos számítás esetén a ki nem használt, kedvezményes mennyiség sem vész el, a következő elszámolás során veszik azt figyelembe.

Számlázási módot bármikor lehet váltani. Aki télen-nyáron kiegyenlített havi költségeket szeretne, annak az átalánydíjas, egyenletes mód javasolt.

A kapcsolódó, fontos tudnivalókról a szolgáltató részletes tájékoztatót állított össze, amely az alábbi linken érhető el:

Lakossági ügyfeleknek szóló tájékoztatás

Forrás: Hvg.hu