Fogadó órák indulnak

Kedves Tagok!

A Siketvakok Országos Egyesülete vezetőségi tagjai 2017. évtől havi rendszerességgel Fogadóórát tartanak az Egyesület irodájában. A Fogadóórák célja, hogy a sorstársak közvetlenül a vezetőség tagjainak mondhassák el problémáikat olyan ügyekben, amelyek során a fogyatékosságukból, siketvakságból adódó hátrányos megkülönböztetést tapasztaltak, vagy sérültek az egyenlő hozzáféréshez való joguk, nem kaptak megfelelő segítséget, stb., például banki vagy postai ügyintézés során, vagy bármilyen más szolgáltatás igénybevételekor, egészségügyben, oktatásban, kulturális eseményeken, tömegközlekedésben és így tovább.

A Fogadóóra során beérkezett panaszok alapján a vezetőség igyekszik a maga eszközeivel közbenjárni az ügyekben, a probléma jövőbeli elkerülésére javaslatot tenni a problémás intézmény felé, hogy elkerüljék a hasonló eseteket. Azonban a vezetőség nem tudja felvállalni, hogy a konkrét ügyek megoldásában eljárjon.

A Fogadóórákat egyelőre havi egy alkalommal tartjuk, minden alkalommal más és más vezetőségi tag jelenlétében. Amennyiben az igények szükségessé teszik, a fogadóórák gyakoriságát növelni fogjuk.

Idén az első Fogadóórára 2017. január 23-án, délelőtt 10 órától 11 óráig kerül sor, és Soltész Miklós vezetőségi tagunk várja a tagokat személyesen valamint telefonon az egyesület ismert elérhetőségein.

Mivel a Fogadóórák alkalmával  beszélgetés keretében mondhatják el panaszaikat, az időkeret jobb kihasználása érdekében kérjük, hogy előzetesen jelentkezzenek, illetve igény szerint rendeljenek tolmácsot, kísérést a megszokott módokon.

Reméljük, hogy a Fogadóórák révén egyrészt tagjaink közelebb kerülnek az Egyesület vezetőségéhez, másrészt a vezetőség célzottabban és hatékonyabban tudja a panaszok alapján képviselni a siketvakok érdekeit.

Üdvözlettel,

Gangl Tamás

elnök