Kölyöknap a Nemzeti Színházban

Kedves Tagjaink!

Az alábbi programokat nem az Egyesület szervezi, érdeklődni, jelentkezni önállóan  a programok alján  szereplő  elérhetőségen lehet.

Kölyöknap a Nemzeti Színházban, melynek keretében a látássérült gyerekek számára narrációval kerül bemutatásra a Magyar Népmese Színház produkciója.

Az előadás címe: Mátyás király születésének napja

-március 19.   -11 órás előadás

Az élőzenés mesejáték kb. 55 perces.

A mesejáték több ismert Mátyás király történetet fog össze (Okos Katica, Kolozsvári bíró, Mátyás az igazságos, Mátyás király bolondja).  A történet a Mátyás születése napjára rendezett lovagi megmérettetéssel kezdődik, melyen összegyűlnek a lovagok és az udvarhölgyek, az udvari bálon egy közös tánccal köszöntik a királyt illendően felöltözve. Mátyás király álruhát ölt a bál végén és elindul országot járni. Számos kaland után visszatér a palotába és feleségével Beatrix királynéval együtt indul leleplezni a zsarnok kolozsvári bírót.

A Kölyöknap előadása ingyenes, de a színházterem befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni és jegyet igényelni a szervezes@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen lehet. Az üzenetben feltétlenül legyen benne:

-A résztvevők neve, (nevek)

-március 19. kölyöknap

-11 órás előadás

A 4 éves kor alatti gyermek számára nem kell jegyet igényelni, de ebben az esetben ő nem foglal el külön helyet, a szülő ölében ül. A regisztrált helyekre szóló ingyenes jegy a színházban vehető át, legkésőbb az előadás kezdése előtt fél órával.