Részlegesen újraindulnak az iroda szolgáltatásai

Kedves Tagok!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy Egyesületünk június elejétől részlegesen újra fogad ügyfeleket az alábbiak szerint.

Egyesület- érdekvédelmi iroda:

Az érdekvédelmi és információs iroda jelenleg nem fogad személyesen ügyfeleket, viszont továbbra is elérhetőek a részleg munkatársai az ismert telefonszámokon és emailcímeken.

A munkatársak elérhetőségei megtalálhatóak az egyesület honlapján.

Azt kérjük, hogy folyamatosan figyeljék az egyesület honlapját, hírleveleit és körleveleit, ezáltal naprakész információkat olvashatnak az egyesület szervezeti működésével és szolgáltatásaival kapcsolatban.

Személyi segítő szolgálat :

A Siketvakok Országos Egyesületének személyi segítő és kísérő szolgálatának újraindulása

 A koronavírus következtében elrendelt kijárási korlátozás feloldása után egyesületünk fokozatosan újraindítja a szolgáltatásokat, így a személyi segítő és kísérő szolgáltatást is.

Az egyesület vezetősége kéthetenként felülvizsgálja ezen működési szabályzatot az aktuális járványügyi helyzet fényében.

Az újraindulás első szakaszában a következőket határozzuk meg:

  • Indokolt esetben egyelőre kisebb bevásárlásokat (élelmiszer, drogéria, hallókészülék elem) vállalunk 60 évnél fiatalabb tagjaink számára a megfelelő óvintézkedések (maszk viselése mindkét fél részéről és kézfertőtlenítő használata) betartása mellett.
  • Csak a lakóhelyhez legközelebb eső boltokba tudunk elmenni, a tömegközlekedés minimalizálása érdekében. Ha valakinek esetleg segítség, az online vásárlás lebonyolításában is tudunk segítséget nyújtani.
  • Kérjük a tagokat, hogy mérlegeljék saját kockázati tényezőiket (érintkeztek-e beteggel, jártak-e egészségügyi intézményben, járnak-e már dolgozni és hova) és ezekről értesítsenek minket a megrendeléskor. Ha akár a kísérő, akár a kliens koronavírus fertőzés tüneteit észleli magán vagy érintkezett fertőzött beteggel a találkozást megelőző két hétben, a megrendelést le kell mondani.
  • Egészségügyi intézményekbe (kórház, rendelőintézetek) nem vállalunk még kísérést.
  • Kíséréseket csak korlátozott számban tudunk vállalni, ezért megértésüket és türelmüket kérjük.
  • Minden esetben fenntartjuk a személyes mérlegelés lehetőségét.
  • Ezen felül telefonon és e-mailen továbbra is rendelkezésre állunk, ha valamilyen segítségnyújtáshoz nem szükséges a személyes találkozás.

Ezen korlátozott szolgáltatásunkat 2020. június 8.-tól indítjuk el, de június 2-tól lehet már jelentkezni egyeztetésre telefonon vagy e-mailen az ismert elérhetőségeken:

Molnárné Katona Eszter: (tel.: 06-30-443-7532)

Miklós Csilla: (tel.: 06-20-960-7409).

Kérjük azon tagjainkat, akik eddig más módon meg tudták vagy tudják oldani ilyen jellegű ügyeik intézését, azok továbbra is próbálják meg, hogy minél inkább a rászorulóknak segíthessünk. Köszönjük!

Vigyázzunk egymásra!

Elemi rehabilitációs részleg:

Siketvakok Országos Egyesülete Elemi Rehabilitációs szolgáltatás újraindulása

A Koronavírus következtében elrendelt kijárási korlátozás feloldása után egyesületünk fokozatosan újraindítja a szolgáltatásokat, így az elemi rehabilitációs szolgáltatást is.

Az újraindulás első szakaszában a következőket határozzuk meg:

Első lépésként a 60 év alattiak számára ajánljuk meg azokat a szolgáltatásokat, amelyek személyes találkozást tesznek szükségessé. (Kivételt képez a szociális ügyintézés)

– A SVOE irodában az első két hétben nem tartunk ügyeletet. A felmerülő igényekkel, kérdésekkel kapcsolatban vegyék fel velünk a kapcsolatot:

Akikkel aktív munka folyt a kijárási korlátozás előtt, a rehabilitációs tanárok veszik fel a kapcsolatot, és egyeztetnek a munka folytatásáról.

Akik online oktatáson, tanácsadáson, konzultáción vettek részt (informatika, pszichológiai tanácsadás) a tanárral történő egyeztetés határozza meg a munka folytatását.

– A pszichológiai tanácsadással kapcsolatban Fazekas – Pongor Balázzsal a fazekasbal@gmail.com címen lehet egyeztetni.

Szociális munkát igénylő ügyeket a fenti elérhetőségek egyikén jelezzék, és Tárkányi Edit munkatársunk egyeztet mindenkivel a lehetőségekről.

– Az első két hétben tájékozódás és közlekedés (TK) órákon kerüljük a tömegközlekedés használatát. Az ilyen jellegű igényekkel kapcsolatban a tréner és a kliens minden esetben egyeztet a lehetőségekről.

A Mindennapos tevékenységek (MT) órákat lehetőleg otthontanítás keretében vállaljuk, mert így elkerülhetjük az utazással járó kockázatot illetve a kísérés szükségességét.

Tapintható írás- olvasás órákat otthontanítás keretében biztosítjuk.

– A felmerülő hallásvizsgálati és hallástréning igényeket egyénileg egyeztetjük, de itt is lehetőséget biztosítunk az otthontanításra, illetve az otthoni felmérés elvégzésére.

– A látásvizsgálati igényeket, illetve a látástréning lehetőségeit egyénileg egyeztetjük

– A kommunikációs készségfejlesztés esetén is lehetőség van az otthontanításra. Ha ez nem megoldható, a lehetőségekről egyénileg egyeztetünk.

Néhány szabály, melynek betartását kérjük minden ügyfelünktől:

– Ha a kliens vagy tréner a koronavírus tüneteit észleli magán, vagy a megelőző 2 hétben fertőzött személlyel került kontaktusba, az órát le kell mondani!

– A tréner és a kliens is lehetőség szerint viseljen maszkot (ha ez a kommunikációt nem akadályozza)

– Óra előtt és után legyen lehetősége a trénernek és a kliensnek is egy fertőtlenített helységben tisztálkodni, enni-inni (tehát nem közterületen, plázában stb.)

AZ ELEMI REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOKKAL KAPCSOLATOS TAPASZTALATAINKAT KÉTHETENKÉNT FELÜLVIZSGÁLJUK ÉS EZEK ALAPJÁN HATÁROZZUK MEG A KÖVETKEZŐ ENYHÍTŐ INTÉZKEDÉSEKET.

 Királyhidi Dorottya

Szakmai  vezető

Siketvakok Országos Egyesülete

Elemi rehabilitációs szolgáltatás

Jelnyelvi tolmácsszolgálat:

A Siketvakok Országos Egyesülete Jelnyelvi Tolmácsszolgálat személyes ügyfélfogadás újra indulása

 A koronavírus következtében elrendelt kijárási korlátozás feloldása után tolmácsszolgálatunk személyes ügyfélfogadását június 4-től heti két alkalommal újraindítja.

Kedden:          09:00-13:00

Csütörtökön:  12:00-16:00

 A személyes ügyfélfogadáskor a következőket határozzuk meg:

  • Ügyfeleink számára a megfelelő óvintézkedések: maszk viselése és kézfertőtlenítő használata kötelező. Kérjük az ügyfeleket, hogy mérlegeljék saját kockázati tényezőiket (érintkeztek-e beteggel, jártak-e egészségügyi intézményben, járnak-e már dolgozni és hova). Ha a koronavírus fertőzés tüneteit észleli magán vagy érintkezett fertőzött beteggel a találkozást megelőző két hétben, kérjük inkább az online ügyfélfogadást vegye továbbra is igénybe.
  • Minden esetben fenntartjuk a személyes mérlegelés lehetőségét.
  • Ezen felül online továbbra is rendelkezésre állunk, ha valamilyen segítségnyújtáshoz nem szükséges a személyes találkozás.

Ezen korlátozott személyes ügyfélfogadásunkat 2020. június 4.-tól indítjuk el, előzetesen kérjük jelentkezzen egyeztetésre az alábbi telefonon vagy e-mailen az ismert elérhetőségeken, mely megtalálható a www.svoe-tolmacs.hu honlapunkon is.

Vigyázzunk egymásra!

Győrffy Ildikó: tel.: 06-70-930-7248, svoe@jtsz.hu