A Városligetben jártunk

Az alábbiakban dr. Babinszki Vera kolléganőnk élménybeszámolóját olvashatjuk egyik kirándulásunkról. Az írás egyesületünk Hírmondó c. magazinjának márciusi számában is megjelent, itt viszont a képeket is megosztjuk.

a csapat egy része indulás előtt

Március 8-án egyesületünk szabadidős klubja szervezésében egy kellemes délutánt töltöttünk a Városligetben. Szerencsére bár kissé hűvös, de jó idő volt, nem esett az eső. A csapat valamivel 14 óra előtt találkozott a Széchenyi fürdő metrómegállónál. Amíg mindenkit összevártunk, beszélgetéssel töltöttük az időt. Majd párokba rendeződve elindultunk a Vajda Hunyad vára felé.

A vár megtekintése után a Magyar zene háza felé vettük az irányt, de előtte megnéztük a hőlégballont. A látó munkatársak elmesélték, hogy a hőlégballon 2022. május elsejétől üzemel a városligeti Mimóza-dombon. A kötöttpályás hőlégballon akár 150 méterre is felszáll, onnan csodálhatjuk a kilátást. Egy menet negyedóráig tart, de csak szélcsendes időben közlekedik. Ottlétünkkor nem szállt fel.

A Magyar Zene Háza előtti téren különböző, a talajba épített zenei elemekkel ismerkedtünk.

Ha ráléptünk az elemekre, más-más hangot adtak ki, illetve lehetett dobolni és fém rudakon zenélni, amelyek különböző hangmagasságban szólaltak meg, ha ráütöttünk. Ezzel a kis játékkal jópár percig szórakoztunk, figyelve a különböző hangokat.

A tagok izgatottan beszélgetnek élményeikről

A program második felében a Zöld küllő nevű vendéglátó egységben ültünk le, itt lehetett éhségünket, szomjunkat csillapítani.

A hely érdekessége az volt, hogy egy “buboréknak” nevezett sátorban is helyet lehetett foglalni, ahol egy kályha ontotta a meleget. Kávé, tea, édességek elfogyasztása közben az asztaltársaságok jókedvűen osztották meg egymással a séta és általában a mindennapokkal kapcsolatos élményeiket. Ezzel zárult ez a jó hangulatú szerda délután.