Beszámoló a SVOE telephelyén tartott karácsonyi rendezvényről

2022. december 14-én, szerdán délután, közösségi nagy termünket ismét vidám beszélgetés hangjai töltötték meg. A 2022-es év utolsó egyesületi programja összesen 59 személy részvételével zajlott: tagok és kísérőik létszáma 46 fő volt, rajtuk kívül 12 munkatárs, valamint 1 hallássérült önkéntes színesítette a csapatot.

A rendezvényt Kedves Éda ügyvezető nyitotta meg

Örömét fejezte ki afelett, hogy több évnyi kihagyás után idén újra együtt hangolódhatunk az év legszebb időszakára. Korábban a vírushelyzet miatt nem lehetett kivitelezni, ezért is van most különösen nagy értéke annak, hogy arcmaszk és feszélyezettség nélkül időzhetünk egymás társaságában.

Ezt követően kezdetét vette a műsor, melynek fellépői között az egyesület dolgozói és tagjai is képviseltették magukat. A kollégákból verbuválódott „leány kórus” két karácsonyi dalt – „Kis karácsony, nagy karácsony”, illetve „Mennyből az angyal” – adott elő, utána Molnárné Katona Eszter gyönyörű énekét hallgathattuk meg „Várj és ne félj” kezdettel. Taskovics Adél Rózsa Dezső „Apróságok” című költeményét mondta el.

Ezzel át is adtuk a szereplés lehetőségét a tagoknak

Szakolczi Gabriella Völgyesi Gabi „Ünnep” című dalával örvendeztette meg a jelenlévőket. Vondrák Györgyi Ady Endre klasszikusát – „Karácsonyi rege” – szavalta. József Attila „Betlehemi királyok” sem hiányozhatott a palettáról, Hegyi Ádám előadásában hallhattuk. A sort Nagy Istvánné Julika zárta, aki a Piramis nevű együttes egyik dalával – „Ajándék” – készült.

Elmondta:

a televízióban fut mostanában egy végtelenül kedves karácsonyi reklám, aminek ez az aláfestő zenéje. A szívet melengető kisfilm miatt szerette meg és választotta éppen ezt. Ráadásként, hogy megköszönje a SVOE munkatársainak egész éves tevékenységét és kifejezze szeretetét a megjelentek felé, még egy plusz éneket is hozott, mely így kezdődött: „Mi együtt sírunk és együtt nevetünk…”

A program Gangl Tamás elnök gondolataival folytatódott

Megköszönte a tagoknak, hogy aktívan részt vettek a vírushelyzet után újra elinduló, közösségi programokon. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jövő évben még az ideinél is rendszeresebben lesz alkalom a találkozásra. Külön üdvözölte Orosi Leventét, az Axtek Line Kft. ügyvezetőjét, aki pénzbeli adománnyal támogatta egyesületünket. Az ő felajánlásának köszönhetően készülhettek el azok az ajándékcsomagok, amelyekkel minden megjelent tagnak kedveskedni tudtunk. Miután meghívott vendégünk is bemutatkozott és szólt néhány szót az egybegyűltekhez, sor került a csomagok kiosztására. Ezzel a program hivatalos része lezárult.

Innentől a finom ízeké és a vidám csevejeké volt a főszerep

Az ünnepi ebéd a munkatársak által főzött sertéspörkölt volt, melyet tetszés szerint tésztával vagy kenyérrel lehetett kérni. Az ilyenkor elmaradhatatlan forralt bor, és a sütemények, üdítők is gazdagították a menüt, emelték a délután hangulatát.

Szívből jövő köszönet mindenkinek, aki szervező munkájával, konyhai helytállásával vagy bármilyen egyéb módon lehetővé tette, hogy méltó módon zárhassuk le ezt az idei esztendőt!

(A cikket írta: Taskovics Adél)