Kiáltvány a Siketvakság Nemzetközi Napjának elismeréséért

(Sanja Tarczay, a Siketvakok Világszövetsége (WFDB) elnökének, az Európai Siketvak Unió (EDbU) vezetőségi tagjának kiáltványa a Siketvakság Nemzetközi Napja Alkalmából)

Bevezetés

Minden évben június 27-én, Helen Keller születésnapján összegyűlünk, hogy emlékeztessük a világot: a siketvak közösség létezik, és láthatóvá kell válnia. Különböző rendezvényeken, megmozdulásokon, konferenciákon és kiállításokon keresztül világszerte felhívjuk a figyelmet a siketvak közösség fontosságára és a társadalomhoz való hozzájárulására.

Küldetésünk

Szorgalmazzuk, hogy a kormányok és a nemzetközi szervezetek hivatalosan is ismerjék el a Siketvakság Nemzetközi Napját. A Siketvakok Világszövetsége (WFDB) hivatalos kampányt indított, hogy elérje ezt az elismerést az ENSZ-nél. Ez a kezdeményezés Horvátország, Málta, Németország, Finnország, Lengyelország, Olaszország és Jordánia részéről érdeklődést és támogatást váltott ki. A hivatalos elismerés elengedhetetlen ahhoz, hogy közösségünk láthatóságot, támogatást és forrásokat kapjon.

Felhívás a cselekvésre

Idén arra hívunk fel minden egyes embert, hogy kapcsolódjon be helyi szervezetekbe, és hogy ezek a szervezetek lépjenek kapcsolatba globális társaikkal. Csak együtt valósíthatjuk meg álmunkat, hogy elérjük a Siketvakság Nemzetközi Napjának hivatalos, ENSZ általi elismerését. A siketvak emberek álmai váljanak a siketvak emberek valóságává!!!

Célok

  1. Hivatalos elismerés: A Siketvakság Nemzetközi Napjának hivatalos, ENSZ általi elismerésére törekszünk.
  2. Fokozott tudatosság: A globális tudatosság növelése a siketvak emberek által nap mint nap tapasztalt kihívásokról.
  3. Társadalmi szerepvállalás és befogadás: A siketvak személyek társadalmi szerepvállalásának és befogadásának előmozdítása a társadalmi élet minden területén.

Inspiráció az elismert napokból

Mozgalmunkat más nemzetközileg elismert napok inspirálják, mint pl:

  • A Fehér Bot Napja
  • A jelnyelv nemzetközi napja
  • Down-szindróma világnapja

Egységes mozgalom

Itt van az a kulcsfontosságú pillanat, mely lehetővé teszi, hogy EGYÜTT haladjunk a célunk felé. Biztosítanunk kell, hogy senki ne maradjon le. Erőfeszítéseink egyesítésével elérhetjük, hogy minden siketvak személyt lássanak, halljanak és ünnepeljenek.

Következtetés

Egyesüljön velünk erőfeszítéseinkben, hogy elnyerjük a szükséges elismerést és támogatást. Legyen részese ennek a történelmi mozgalomnak, és segítsen megvalósítani álmainkat! Csatlakozzon hozzánk ebben az átalakító erejű mozgalomban! Álljon mellénk, miközben a megérdemelt elismerésért küzdünk! Együtt valóra válthatjuk álmainkat.

A siketvak emberek álmai váljanak a siketvak emberek valóságává!!!

(Angol nyelvről fordította: Taskovics Adél)