”Bombasztikus” októberi klubdélután

Októberi szabadidős klubdélutánunkat 19-én tartottuk az egyesületi irodában. 18 fő vett részt az alkalmon (12 tagunk és 6 segítő). És hogy miért volt „bombasztikus”? A vidám hangulatot és jókedvet, mely jellemezte ezt az együttlétünket, több programszámnak is köszönhettük.

Bemelegítésképpen egy elég izgalmas, gyors gondolkodást igénylő játékot játszottunk, hogy egy kicsit megmozgassuk az agytekervényeinket. Egy ketyegő és váratlanul felrobbanó „bombát” kellett a játékosoknak körbe adogatni minél gyorsabban úgy, hogy közben különböző, általunk előre meghatározott kategóriákban kellett olyan pl.: gyümölcsöket mondani, amit még senki más nem mondott előtte. Így járt kézről-kézre a ketyegő bomba, míg valakinél végül fel nem robbant és az illető ki nem esett a játékból.

Volt a kategóriák között gyümölcs, zöldség, állat, fiúnév, lánynév, magyar városok nevei, országok nevei. Csak úgy záporoztak a jobbnál jobb megoldások, míg a végén ketten maradtak játékban és sütemény nevek kategóriában megvívták a végső párbajt. A nagy izgalomban és kapkodásban már nagyon meglódult a fantázia, olyan sütemény nevek is elhangzottak, amelyekkel, azt hiszem, meggyűlne a versenyzők baja, ha el is kellene készíteniük őket… (Gondolok itt például az elhangzott „almás ropogósra”… bármi is legyen az…?). A lényeg, hogy nagyon jót szórakoztunk és végül döntetlen lett a két leleményes háziasszony viadala.

Ezek után, hogy ne csak az agyunkat tornáztassuk, hanem kicsit átmozgassuk elgémberedett tagjainkat, kirobbantottuk magunkat az ücsörgésből és belekezdtünk a Papakosztandi Mária által vezetett görög tánc tanulásba. Egy hatalmas kört alkottunk a teremben, közepén Marikával, aki lépésenként tanította meg nekünk az általa oly jól ismert görög táncok jellegzetes mozdulatait. Majd amikor már mindenkinek jól ment, bekapcsoltuk a zenét és arra táncoltunk körbe-körbe, egyre gyorsuló ütemre, míg teljesen ki nem fulladtunk.

Levezetésképpen pedig a szerencsének is átadtuk magunkat egy kicsit, a mindig kirobbanó sikerű BINGO játékot játszottuk, melynek főnyereménye egy díszdobozos teaválogatás volt, igazi ízbomba…

Remélem, a jelenlévők jól érezték magukat, várunk szeretettel mindenkit a következő alkalmainkra is!

Molnárné Katona Eszter