Jól indult az idei nyár: bolognai spagetti-party volt telephelyünkön

2022. június 1-én délelőtt 11 órakor vidám, nagy csapat gyűlt össze a Korányi Sándor utca 30-as szám alatti irodaépületünkben. 20 tagunk mellett 6 munkatárs és 6 segítőként érkező egyetemi hallgató is birtokba vette az emeleti közösségi termet.

Az esemény ötletgazdája Maurizio volt, aki május végén ünnepelte születésnapját

Ebből az alkalomból szeretett volna tagtársunk egy finom ebéddel kedveskedni a megjelenteknek. Míg az ünnepelt a
konyhában szorgoskodott, mi, többiek a Bingo társasjáték segítségével tettük próbára szerencsénket. Én korábban még sosem játszottam ilyet, ezért ámultam, mikor elém tették a táblát, amin jól kitapintható arab számokat találtam. Segítségül mindegyik alatt feltűntetve Braille írással is az adott felirat. A kollégáimnál lévő dobozokból előkerültek a szintén számozott korongok, mellyel körbe jártak és mindenki húzhatott belőle egyet-egyet. Az elhangzó számot, ha volt a táblámon, letakarhattam a külön erre a célra odakészített műanyag „sapkácskák” egyikével. A tény, hogy nem én voltam a szerencsés, akinek először telt meg egy vízszintes sora, vagy függőleges oszlopa, és így kaphatott egy finom süteményt. Egyáltalán nem érintett rosszul, sőt, szívből megtapsoltam a nyertest. Azok között sem lehettem ott végül, akik a táblájukon szereplő minden egyes számot lefedhették, de ezt se bántam. Sőt, élveztem a játék minden egyes percét.

Ezt követően az ízletes menü, Maurizio bolognai spagettije és kávés-pudingos-piskótás finomsága, a tiramisu még tovább fokozta a hangulatot

Miután mindenki jóllakott, énekkel köszöntöttük fel olasz szakácsunkat és mindenkit, aki a közelmúltban névnapot, születésnapot vagy házassági évfordulót ünnepelt.

A délután végül zenés-táncos mulatságban csúcsosodott ki

A székek és asztalok félretolásával táncparketté alakult a terem, ahol először olasz slágerek, majd nemzetközi szinten ismert dallamok adták a talpalávalót, végül magyar kedvencek is felcsendültek.

Felhőtlenül vidám, kellemes nap volt ez, melyre mindnyájan jó szívvel emlékezünk majd vissza. Köszönet Maurizio-nak az ötletért és a finom ételekért, valamint minden segítőnek, a SVOE munkatársainak és az egyetemistáknak is, amiért munkájukkal, ránk figyelésükkel lehetővé tették számunkra a felhőtlen szórakozást!

(A cikket írta: Taskovics Adél)